(BWNS) Haifa, Izrael – A Nemzetközi Bahá’í Közösség március 19-én mutatott be egy új honlapot, amely a haifai és akkói bahá’í kertekbe és sírszentélyekbe látogatók számára szolgál információval.

A bahá'í kertek új honlap angol és héber nyelven kínál turista információkat az interneten.

A bahá'í kertek új honlap angol és héber nyelven kínál turista információkat az interneten.

A honlap részletes információkat közöl a vezetett sétákról, azok időpontjairól, és magukról a kertekről, valamint Bahá’u’llah akkói, illetve a Báb haifai sírszentélyében tehető látogatásokról. A sírszentélyek a bahá’í hit alapítóinak végső nyugvóhelyei. (Akkó angol neve Acre, középkori neve Saint-Jean d’Acre.)
Albert Lincoln, a Nemzetközi Bahá’í Közösség főtitkára elmondta, hogy a weblap fő célja, hogy tájékoztatást adjon arról, hogy a látogatók mire számíthatnak ezen szent helyek felkeresése alkalmával. Az oldal térképeket és javaslatokat tartalmaz a kirándulók számára, továbbá megtalálhatóak a gyakran feltett kérdésekre adott válaszok, valamint azok az időpontok, amikor a kertek zárva tartanak, például a bahá’í szent napokon.
Az új honlapon elérhetők a túrák részletei, nyitvatartási idő és információ a bahá’í kertek és szentélyek látogatásáról.A bahá’í kertek (The Bahá’í Gardens) elnevezésű honlap indítása egybeesik a nyilvános séták számának növelésével.
A bahá’í szent helyeket évente félmillióan keresik fel, ezzel a Kelet-Mediterráneum leglátogatottabb helyei közé tartoznak. A sírszentélyek és a kertek tavaly felkerültek az UNESCO világörökségi listájára, mivel az emberiség számára „kiemelkedő egyetemes értéket” képviselnek.
Az internetes oldal létrehozását nagyban motiválta az a szándék, hogy helyi nyelveken is elérhetőek legyenek a turistainformációk, mondta Lincoln úr. Az oldal az angol mellett héber, és hamarosan arab nyelven is elérhető lesz. Izrael hivatalos nyelve a héber és az arab.
A látogatók programjának új eleme, hogy 25 fő feletti csoportok kérhetnek érdeklődésüknek megfelelően összeállított sétákat a bahá’í kertekben.A nyilvános séták rendje annyiban változott, hogy a „Panoráma Körséta” időpontjai és az idegenvezetés nyelvei az interneten is megtekinthetőek. Mostantól fogva nem szükséges az előzetes foglalás, de csoportoknak ajánlott.
Csoportok kérhetnek érdeklődésüknek megfelelően összeállított sétákat, ezek esetén előzetes egyeztetésre van szükség.
„A szervezett csoportok gyakran mélyrehatóbb élményekre vágynak” – fűzte hozzá Lincoln úr – A kertek megtekintésén túl többet is szeretnének megtudni a helyekről.”
A kirándulók számára hasznos, részletes információk mellett az új honlap tájékoztatást ad a bahá’í hitről, valamint olyan tanulmányokat is tartalmaz, ami építészeti és kerttervezési szempontból elemzi az akkói és haifai bahá’í ingatlanokat.
A bahá’í kertek és a szentély ingyenesen látogathatók, építési és fenntartási költségeiket a bahá’í-ok önkéntes adományaiból fedezik. A bahá’í hit nem fogad el külső adományokat.
Az Bahá’í Kertek új, internet címe www.ganbahai.org.il.

Kapcsolódó hírek:
Felújítják a Báb sírszentélyét
A Világörökség részévé választották a bahá’í sírszentélyeket
Kapcsolódó oldal:
Bővebben a szép kertről

Legfrissebb hírek

Meditáció és imatalálkozó Budapesten

Meditáció és imatalálkozó Budapesten Február 10-én, szombaton, nagy szeretettel várunk minden barátunkat egy meditációs és imatalálkozóra a Magyarországi Bahá’í Közösség Központjában. Időpont: 2024. február 10.,

Tovább olvasom »