(BWNS) Az Ír Köztársaság elnöke, Mary McAleese méltatta a bahá’í tanítások egyetemlegességét, valamint a közösség tagjainak hozzájárulását népük jólétéhez.

Mary McAleese ír elnök beszél a dublini Bahá’í Központ hallgatósága előtt

Mary McAleese ír elnök beszél a dublini Bahá’í Központ hallgatósága előtt


„Önök kiváló emberek, olyan értékekkel, amelyeket érdemes észrevenni, tanulni, megvizsgálni és meríteni belőle, így hát soha ne legyenek kétségeik önök által képviselt értékek felől nap mint nap ebben a világban.” – jelentette ki McAleese elnök asszony a megjelent mintegy 60 bahá’í előtt, az ír fővárosban található Országos Bahá’í Központban tett első látogatása alkalmával.
„Amit valószínűleg nem tudnak, és biztos vagyok benne, hogy ez sokukról elmondható, az az, hogy önök – a saját életükben, illetve életük által – Hitük rendkívüli nagykövetei” – fűzte hozzá az ír államfő rögtönzött beszédében.
Látogatása során McAleese elnökasszony (jobbra), a dublini térségből érkező fiatal bahá’í-okkal beszélget

Látogatása során McAleese elnökasszony (jobbra), a dublini térségből érkező fiatal bahá’í-okkal beszélget


McAleese elnök asszony, akit először 1997-ben választottak Írország köztársasági elnökévé, 2010. április 30-án tett különlátogatást a Bahá’í Központban a Ridván ünnep alkalmából. Ezen a napon jelentette be 1863-ban Bahá’u’lláh, hogy Ő a legutóbbi az Isteni Küldöttek sorában, mint Buddha, Jézus, Krisna, Mohamed, Mózes, és Zoroaszter.
Az elnökasszony (jobbra) Bahá’u’lláh Rejtett szavak című művének angol és ír nyelvű díszkiadását kapja ajándékba. Mellette a kötet fordítója, Dr. Seosamh WatsonAz elnök asszony kifejezte továbbá aggodalmát a bahá’í-ok más országokban zajló üldöztetése iránt. Elmondása szerint egyszerre szomorú, ugyanakkor figyelemre méltó, hogy egy Hit, amelynek ilyen alapelvei vannak, az erőszak bármilyen formáját váltja ki másokból.
„Ezen az estén pedig, úgy vélem, emlékezzünk azokra, akik oly nagy árat fizetnek azért, hogy hűségesek legyenek ahhoz az egyszerű emberi és isteni karizmához, mely egyenesen az emberiség szívéhez ér el.” – tette hozzá McAleese elnök asszony.
„Milyen szerencsések az írek, hogy olyan államban élhetnek, ahol bármely valláshoz tartozók és nem tartozók is szabadon gyakorolhatják, illetve vallhatják meggyőződésüket” – nyilatkozta az államfő a látogatásról tudósító The Irish Times cikkében.
Az Ír Köztársaság elnöke, Mary McAleese (balra), az Írországi Bahá’í Közösség Országos Szellemi Tanácsának két tagjával beszélgetBrendan McNamara, az Írországi Bahá’í Közösség Országos Szellemi Tanácsának elnöke az államfői látogatást úgy jellemezte, mint „egy mérföldkő, egy nagyon örömteli alkalom”.
„Nagyon nagylelkű volt, és minden jelenlévővel beszélgetett” – mondta McNamara úr – „külön időt szakítva arra, hogy a fiatalokat arra bátorítsa, hogy minden tevékenységükkel járuljanak hozzá Írország jövőjének építéséhez”.
Forrás és képek copyright-ja: Bahá’í Nemzetközi Hírszolgálat

Legfrissebb hírek

Meditáció és imatalálkozó Budapesten

Meditáció és imatalálkozó Budapesten Február 10-én, szombaton, nagy szeretettel várunk minden barátunkat egy meditációs és imatalálkozóra a Magyarországi Bahá’í Közösség Központjában. Időpont: 2024. február 10.,

Tovább olvasom »