A Londoni Bahá’í Központban a kormány által támogatott „Éves Szolgálat” kezdeményezést indítottak el, melynek lényege, hogy arra biztassák a különböző hitű embereket, hogy segítsenek közvetlen szomszédságuk helyzetének javításában.
Az Egyesült Királyság közösségekért és helyi önkormányzatokért felelős államtitkára, Eric Pickles parlamenti képviselő egy rádióriporter kérdéseire válaszol az „Éves Szolgálat” programmal kapcsolatban, amely egy olyan – kormány által támogatott – kezdeményezés, melynek célja az önkéntes szolgálatra ösztönzés az Egyesült Királyság kilenc fő vallási közössége révén. A program elindítására és első önkéntes napjára 2012. február 28-án került sor a londoni Országos Bahá’í Központban. © Bahá’í Nemzetközi Hírszolgálat news.bahai.orgAz „Éves Szolgálat” elnevezésű program célja, hogy elismerje a hit jótékonysági munkára ösztönző szerepét, és elősegítse az együttműködést az Egyesült Királyság kilenc fő vallási közössége, bahá’í-ok, buddhisták, dzsainok, hinduk, keresztények, muszlimok, szikhek, zoroasztriánusok és zsidók között.
A 2012. év során 12 speciális önkéntes napot tartanak, amelyek mindegyike egybeesik egy meglévő vallási ünneppel, és egy kiemelt témára összpontosít a közösségi cselekvés érdekében.
A közösségekért és helyi önkormányzatokért felelős államtitkár, Eric Pickles parlamenti képviselő is csatlakozott a vallási vezetőkhöz és a vegyes életkorú vendégekhez a program elindítása, egyben az első önkéntes nap alkalmából 2012. február 28-án, a londoni Rutland Gate 27. szám alatt található Országos Bahá’í Központban. Az esemény a bahá’í szökőnapokkal esett egybe, melyek célja minden évben a szolgálat és vendégszeretet.
Különböző vallási közösségek önkéntesei süteményeket díszítettek és ajándékokat csomagoltak, melyeket egy nyugat-londoni hajléktalanszállón osztottak szét a rászorulók között. A tevékenység az „Éves Szolgálat” elindítása és első önkéntes napja részét képezte, mely egy olyan – kormány által támogatott – kezdeményezés, amely együttműködésre bátorítja a vallási közösségeket a társadalom szolgálatában. A program elindítására 2012. február 28-án került sor a londoni Országos Bahá’í Központban. © Bahá’í Nemzetközi Hírszolgálat news.bahai.org„Az Éves Szolgálat csodálatos ünneplése annak a gyakorlati hozzájárulásnak, mellyel a különböző hitek közösségei gazdagítják szomszédságaikat és javítják a körülöttük élők életminőségét” – nyilatkozta Pickles úr a program elindítását megelőzően. „Sokkal szegényebbek lennénk nélkülük…”
Mintegy 50 különféle hithez tartozó vendég segédkezett a sütemények díszítésében és az adomány ruhaneműk és tisztasági szerek csomagolásában, melyet később egy egyház által támogatott nyugat-londoni hajléktalanszállón osztottak szét a rászorulók között.
Az „Éves Szolgálat”, az Egyesült Királyság kormánya által támogatott program logója. A program célja a példamutatás mások önzetlen szolgálata alapelv szerint, valamint az Egyesült Királyság kilenc fő vallási közössége együttműködésének elősegítése. © Bahá’í Nemzetközi Hírszolgálat news.bahai.orgAz Egyesült Királyságban élő bahá’í-ok nevében Kishan Manocha a következőket mondta: „A hit az öröm forrása kell legyen, hogy az emberek össze tudjanak jönni egy közös cél érdekében. Reméljük, hogy a program elindítása jól szemlélteti majd a hit ezen különleges gyümölcseit, és erőfeszítéseinkben mindannyiunkat arra ösztönöz, hogy jobbá tegyük szomszédságainkat.”
Nagyfelbontású képek és a képek copyright-ja: Bahá’í Nemzetközi Hírszolgálat

Legfrissebb hírek

Meditáció és imatalálkozó Budapesten

Meditáció és imatalálkozó Budapesten Február 10-én, szombaton, nagy szeretettel várunk minden barátunkat egy meditációs és imatalálkozóra a Magyarországi Bahá’í Közösség Központjában. Időpont: 2024. február 10.,

Tovább olvasom »