Május 14-én lesz öt éve, hogy Irán bahá’í közösségének vezetősége ártatlanul be van börtönözve. Húsz éves börtönbüntetésük a leghosszabb, melyet lelkiismereti fogoly jelenleg Iránban kapott. Rájuk és az iráni emberi jogok megsértésére világszerte kampányt szervez a Bahá’í Nemzetközi Közösség ENSZ irodája 2013. május 5. és 14. között.

Az „Öt év túl sok” kampány logója

Az „Öt év túl sok” kampány logója

Május 11., Millenáris – Budapest

Az „Öt év túl sok” kampányban megtiszteltetés nekünk, Budapest lakóinak részt vennünk, mert a mi Millenárison készült képeink és az ott elhangzó szavaink segítenek az iráni emberi jogi helyzeten. Annak a nemzetközi felkérésnek eleget téve, miszerint nyilvános helyen nagy tömeget kell megszólítanunk és felkérnünk őket közös cselekvésre, ezért arra kérjünk Önt, hogy csatlakozzon hozzánk május 11-én, szombaton 13 órától!
Helyszín: Millenáris Park, a Mammut Üzletközpont háta mögött. – Teátrum
Cím: Budapest, II. kerület, Kis Rókus u. 16–20

  • Rövid bemutató lesz a Hitről, az iráni helyzetről, az emberi jogok megsértéséről.
  • Kozma Orsi, aki maga is kiállt már a bebörtönzött bahá’í-ok jogaiért jelenlétével és énekével támogatja majd az eseményt.
  • Lesz interaktív, közönséget megmozgató „játék”, mellyel közösségünk alaptevékenységeit mutatjuk be Babak és Zsuzsi közreműködésével.
  • Amin Rahimi énekével emlékszünk meg a bebörtönzött bahá’í-ok példamutató kitartásáról.
  • A program végén az ott összegyűlt (remélhetőleg) tömegnek kiosztjuk a kampány hivatalos logóját A4-es papírra nyomatva, amit mindenki a magasba emel, ezzel fejezve ki támogatását és szolidaritását a bebörtönzött, iráni bahá’í-okért. A nyomtatott lapokat ott osztjuk majd ki.

A szervezők azért is kérik a jelenlétet, mert minden támogatóra szükség lesz a Millenárisra érkező szülők, családok, fiatalok, gyerekek és idősek megszólításában, hogy vegyenek részt a programban és a közös (hatalmas) kép elkészítésében. Ez a kép, bejárja majd az egész világot és igen nemes célt szolgál majd.
A Millenáris egyik termében sajtótájékoztatót szervezünk, hogy a kampány és az emberi jogok eltiprásának ténye eljusson minél több TV-hez, hírlaphoz, internetes újsághoz, magazinhoz és rádióhoz.

Kapcsolódó programok a budapesti bahá’í közösségben

Az iráni emberi jogokhoz kapcsolódó programok

Az iráni emberi jogokhoz kapcsolódó programok

Kapcsolódó oldalak:
A kampány hivatalos oldala (angolul)
Bayer Ilona írása a 168 óra online-ban
Összefoglaló: Az iráni bahá’í közösség üldözése – hírek, képek, videók
A muszlim Banglades, ahol elismerik és tanítják a bahá’í-ok jogait

Legfrissebb hírek

Meditáció és imatalálkozó Budapesten

Meditáció és imatalálkozó Budapesten Február 10-én, szombaton, nagy szeretettel várunk minden barátunkat egy meditációs és imatalálkozóra a Magyarországi Bahá’í Közösség Központjában. Időpont: 2024. február 10.,

Tovább olvasom »