Miért fejlődnek leggyorsabban a világ négy pontján a gyermekek és az ifjúság lelki nevelését szolgáló tevékenységek? Mi a hatása a bahá’í közösség nyitott tevékenységeinek a környezetükben lakók életére? A bahá’í hit vezető testülete, az Igazságosság Egyetemes Háza megbízásából készült film ezeket mutatja be, az alábbi négy helyszínen: Kolumbia, Kanada, Kongói Demokratikus Köztársaság és India.

A tanulás élvonalában című film első bemutatója a Bahá’í Nemzetközi Konvención volt, melyet 2013. április 29. és május 2. között tartottak Haifában.

A film első bemutatóján, a Bahá’í Nemzetközi Konvención a Magyarországi Bahá’í Közösséget az Országos Szellemi Tanács kilenc tagja képviselte. Középen a Bahá’í Világközpontban szolgáló magyar fiatal és felsége

A film első bemutatóján, a Bahá’í Nemzetközi Konvención a Magyarországi Bahá’í Közösséget az Országos Szellemi Tanács kilenc tagja képviselte. Középen a Bahá’í Világközpontban szolgáló magyar fiatal és felsége

Ezernél több küldött érkezett több mint 150 országból, akik egy egyedülálló választási rendszerrel megválasztották a vezető testület kilenc tagját. Kampányolás, korteskedés és jelölések nélkül, ima és meditáció után felírták csendben azon kilenc ember nevét, akit legjobban alkalmasnak találtak a szolgálatra.

A szent helyek meglátogatása mellett a globális világközösség tanácskozott fejlődéséről, melynek során a küldöttek megosztották egymással gondolataikat, tapasztalataikat és meglátásaikat, hogyan tudnak egy békés, egyesült világot építeni.

A tanulás élvonalában című film részei országonként

A tanulás élvonalában (Frontiers of Learning) magyar felirattal – 1. Kolumbia

A tanulás élvonalában (Frontiers of Learning) magyar felirattal – 2. Kongói Demokratikus Köztársaság

A tanulás élvonalában (Frontiers of Learning) magyar felirattal – 3. Kanada

A tanulás élvonalában (Frontiers of Learning) magyar felirattal – 4. India

A tanulás élvonalában című film korábbi fordítása A tanulás határai volt (angolul Frontiers of learning).

Kapcsolódó oldalak:
A tanulás élvonalában című film ingyenes letöltése
A bahá’í közösség nyitott programjai


Címkék: , , ,