A vidám és szórakoztató könyv borítója

A vidám és szórakoztató könyv borítója

Vidám és szórakoztató a legújabb bahá’í könyv, mely annyira tele van humorral, hogy az olvasó kacagását a szomszédos szobában lévők is hallani fogják. A könnyed stílusú és nehezen letehető könyvből egy ember életútját ismerhetjük meg, akinek álmai segítették abban, hogy felismerje a mai korra szóló isteni kinyilatkoztatást.

Ez a vidám történet egy közép-nyugati, szegénysorból származó fiúról szól, akiből Amerika egyik legkiválóbb TV-sztárja lesz. Csakhogy egy gyermekkori álma nem hagyja nyugodni, így végül épp karriere csúcsán adja fel addigi hivatását. Ettől kezdve három kontinens is otthonává válik, és nagyra becsült világutazóvá lesz.

A sok kacagás – mely olykor kifejezetten harsány formát ölt – komoly gondolatokat rejt. A fiú álma végül valóra válik, s ez meghozza neki – az olvasók teljes megelégedésére – a régóta áhított lelki bizonyosságot.

A vidám és szórakoztató könyv előszava

A szórakoztató történet kizárólag megtörtént eseményeket dolgoz fel. A benne szereplő emberek valós személyek. Ha a kedves olvasó némi hasonlóságot vél felfedezni valamely szereplő és egy ismerőse között, akkor az a szereplő minden bizonnyal valóban az ismerőse. A történet helyszínei mindvégig hitelesek, bár térben és időben összemostam a különféle rádió- és tévéállomásoknál eltöltött korszakaimat. Csupán a neveket változtattam meg a gyarló emberek védelme érdekében, és csakis azokat a neveket, amelyek esetleg rossz fényt vetnének a kereskedelmi rádiózásban tevékenykedő néhány munkatársamra.
Az általam végrehajtott apróbb változtatások okai a következők:

Először is: Szeretnék még a tévénél és a rádiónál maradni.
Másodszor: Szeretném magam megkímélni a fizikai bántalmazásoktól.
Harmadszor: Egyetlen ügyvéddel sem szeretnék osztozni a profiton.

Oly sokat utaztam már eddig életemben, mintha tizenkétszer megkerültem volna a Földet, és bolygónk minden szegletében csodálatos emberekre bukkantam. Ezért is volt nagy öröm számomra megírni ezt a könyvet. Az írás során sem jutalomban, sem hálában nem reménykedtem, bár mindkettőnek szívből örülnék. Valójában nem volt más választásom, kénytelen voltam megírni. Bizonyára Ön is megérti majd, miért, még mielőtt letenné a kezéből.

William Sears

Kapcsolódó oldalak:
Love story (részlet a könyvből)
A könyv megrendelése


Címkék: