A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Vallásközi és Dialógus Bizottsága 2017. június 12-én az Országos Bahá’í Központba látogatott.

A Bizottság tagjai elmondták, hogy már az összes többi nagy világvallással kapcsolatban állnak, és egy ideje tervezik a kapcsolatfelvételt velünk is.

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Vallásközi és Dialógus Bizottságának tagjait üdvözli Koczóh Péter az Országos Bahá'í Központban (c) Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Vallásközi és Dialógus Bizottságának tagjait üdvözli Koczóh Péter az Országos Bahá’í Központban (c) Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa

A találkozó két órán át tartott. Az érintett témák a bahá’í hit minden területét felölelték a teológiától kezdve a közösség felépítésén, az Igazgatási Renden és a bejegyzés körüli kérdéseken keresztül az alaptevékenységekig és a Meséd projektig.

A MEÖT tagjainak érkezése az Országos Bahá'í Központba (c) Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa

A MEÖT tagjainak érkezése az Országos Bahá’í Központba (c) Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa

A MEÖT 1943-ban alakult, és jelenleg 11 tagegyháza van, további 22 egyház és egyházhoz kötődő szervezet együttműködőként segíti a munkáját.

Kapcsolódó hírek:
„Éves Szolgálat” kezdeményezést indított útjára az Egyesült Királyság kormánya a Bahá’í Központban
Az ír elnök történelmi jelentőségű látogatása a Bahá’í Központban
Beszámoló a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Vallásközi Dialógus Bizottságánál tett látogatásról 2018


Címkék: ,