Térkép a 41 bahá'í konferenciáról

A legfiatalabb világvallás, a bahá’í hit nagyszabású regionális konferenciasorozatot szervez a világ 41 pontján. A világon élő 5-6 millió bahá’íból az eddigi 35 konferencián 67500-an vettek részt. A 2009. február 7-8-i hétvégén Frankfurtban rendezendő konferencia 5000 résztvevőjéből 80 érkezik Magyarországról.

Észak-írországi résztvevők terveznek az egyik műhelymunka során (London, 2009. január 3-4.)

Észak-írországi résztvevők terveznek az egyik műhelymunka során (London, 2009. január 3-4.)


5500 bahá'í résztvevővel Sydneyben volt a legnagyobb bahá'í konferencia a déli féltekén (2009. január 24-25.)
A bahá’í hit vezető választott testülete, az Igazságosság Egyetemes Háza 2008. októberi levelében bejelentette a globális méretű konferenciasorozat megrendezését, melyet novembertől márciusig négy hónapon keresztül, összesen 41 helyszínen szerveznek meg a bahá’í közösségek.

A világ földrajzilag második legelterjedtebb vallásaként számon tartott bahá’í hit hívőinek egységét és sokféleségét fejezi ki az is, hogy a konferenciák változatos helyszíneken – így Afrika háború sújtotta területén, a világ leghidegebb fővárosában (Ulánbátor) és ismert metropoliszokban – egymással párhuzamosan zajlanak.
Bahá'í gyermekosztály (Sydney, Ausztrália)A konferenciák célja a közösségépítés eredményeinek megünneplése, és tanácskozás a tervekről – hogyan vonjanak be több embert a saját társadalmuk javítására irányuló speciális megközelítésbe – olyan megközelítésbe, mely a lelki fejlődést a közösség szolgálatával köti össze. A bahá’í-ok így világszerte imatalálkozókat, valamint erkölcsi nevelési programokat szerveznek gyermekek és serdülők számára.
Különböző korú bahá'í-ok az ulánbátori regionális konferenciánA konferenciasorozat a vallás több mint 160 éves fennállásának történelme során eddig soha nem tapasztalt mértékben mobilizálta a bahá’í világközösség tagjait. Voltak olyanok, akik több száz kilométert tettek meg gyalog azért, hogy más bahá’í hívőkkel együtt ünnepeljék ezt a történelmi eseményt.
A világszerte rendezett konferenciákon magyar fülnek szokatlan nehézségek is adódtak. Banguiba, a Közép-Afrikai Köztársaság fővárosába hozzávetőleg 800-an érkeztek, ez a szám meghaladta az ország legnagyobb termének befogadó képességét, így azt a parlament épületében rendezték meg – ez volt a legnagyobb csarnok, amelyet a szervezők keríteni tudtak a várható tömeg számára. Battambang (Kambodzsa) városában a városházába is csak 1500 ember fért, így a többiek sátrakban nézhették végig a konferenciát. Mongólia keleti részéről érkező bahá’í-ok csak a kormány különleges engedélyével kelhettek át a hóviharon.
Bahá’í templom (Langenhain, Németország)A Frankfurti Vásár kongresszusi központjában rendezett konferenciáról a résztvevők látogatást tehetnek a közeli európai bahá’í templomba (Hofheim-Langenhain).
A február 7-8-i hétvégén hasonló konferenciát rendeznek Padovában (Olaszország). A konferenciasorozat utolsó napja Kijevben lesz március 1-én.

Kapcsolódó oldalak:
Részletes hírek a regionális konferenciákról (angolul) nagyfelbontású képekkel
Kapcsolódó hír:
Bahá’í konferenciák világszerte – háború és más nehézségek ellenére is
Kapcsolódó multimédia:
A frankfurti konferencia előadásai és fényképei (németül és angolul)
Videók a 41 nemzetközi bahá’í konferenciáról (angolul)

Legfrissebb hírek

Meditáció és imatalálkozó Budapesten

Meditáció és imatalálkozó Budapesten Február 10-én, szombaton, nagy szeretettel várunk minden barátunkat egy meditációs és imatalálkozóra a Magyarországi Bahá’í Közösség Központjában. Időpont: 2024. február 10.,

Tovább olvasom »