Bahá'í szent hely: A Báb sírszentélye és a teraszok (Haifa, Izrael) (c) Bahá'í Nemzetközi Közösség www.bahai.org

Bahá’u’lláh, A Báb és ‘Abdu’l-Bahá sírszentélyei, valamint életük helyszínei szent helyként tiszteltek. A sírszentélyek a Bahá’í világközpontban, az észak-izraeli Haifa és Akkó körzetében helyezkednek el. Évente több mint félmillió látogatójával a Közel-Kelet egyik leglátogatottabb helye.

A bahá’í templomokat Bahá’u’lláh az ima és a meditáció szellemi gyülekezőhelyeként említette, mely körül szociális, humanitárius, oktatási és tudományos intézmények fognak épülni. Ez a terv tükrözi azt a széles felfogást, amelyben a bahá’í-ok Isten imádását értelmezik.

Miért fontos a szent hely?

„A szent helyek meglátogatásáról és az ezen ragyogó pontok iránt érzett hangsúlyos tisztelet kimutatása felől kérdeztél. A szent helyek kétségtelenül az Isteni Kegyelem kiáradásának középpontjai, mert ha belépünk a vértanukkal és szent lelkekkel kapcsolatos megvilágosodott helyekre, és tiszteletünket kimutatjuk úgy fizikailag, mint lelkiekben, szívünket nagy gyengédség járja át.”
bahá’í szent iratok : ‘Abdu’l-Bahá

Bahá'í templom (Újdelhi, India) (c) Bahá'í Nemzetközi Közösség www.bahai.org

Bahá'í templom (Újdelhi, India) (c) Bahá'í Nemzetközi Közösség www.bahai.org

Szent helyek és templomok bővebben

Emlékkő 'Abdu'l-Bahá 1913-as budapesti látogatásának emlékére a Nemzeti Múzeum előtt (c) Magyarországi Bahá'í Közösség www.bahai.hu
Szent helyek Magyarországon
A bahá’í-ok különösen tisztelik az ‘Abdu’l-Bahá által meglátogatott magyarországi helyeket, így többek között a Nemzeti Múzeumot.

A Bahá’í Világközpont
A Kármel-hegyet régóta „Isten hegyének” tisztelik az emberek, mely négy világvallás számára szent hely.

A bahá’í templomok
A bahá’í templomok nyitva állnak mindenki előtt, aki imádkozni és meditálni akar.

Kapcsolódó hírek:
A bahá’í szent helyek új turista információs honlapja
A Világörökség részévé választották a bahá’í sírszentélyeket