Balogh CsabaNév: Balogh Csaba

Lakhely: Szeged

Életkor: 42

Munka/tanulás: Gépkocsivezető, emelőgép kezelő

Hobby: Angol nyelvtanulás, Formula 1.

Miért vagyok bahá’í? Sokszor gondoltam arra, hogy Jézus eljövetele után Isten miért nem küldött újabb prófétát a Földre. Megismervén Bahá’u’lláh életét és tanításait ez az űr betöltetett bennem, hiszen felismertem, hogy Bahá’u’lláh erre a korra rendelt isteni megnyilvánulás.

Hogyan lettem bahá’í? Feleségemmel egyidőben ismertem meg a bahá’i hitet, s mindkettőbe beleszerettem.

Marika és Csaba bahá’í esküvője (Szeged, 2005)Mit adott nekem a bahá’í hit? Növekvő önbizalmat, kiegyensúlyozottságot, új életcélt.

Egy maradandó bahá’í élményem/emlékem: Első nyári iskolán, amikor még nem voltam bahá’í – egy hét problémák nélkül telt el – harmóniában a körülöttem lévőkkel.

Egy jó bahá’í könyv: Bahá’í imák

Kedvenc könyvem (nem-bahá’í): Elizabeth Haich: Beavatás I-II., James Redfield: Mennyei Prófécia I-II.

Kedvenc filmem: Vissza a jövőbe I-III., Mátrix I-III., Csillagok háborúja I-VI.

Kedvenc zeném: Carlos Santana, Jean-Michel Jarre, Depeche Mode, és minden ami összhangban van a mindenkori tudatállapotommal.

Emberek, akikre felnézek: Azokra, akik joggal várhatnák el valamely kimagasló teljesítményük vagy tudásuk kapcsán, hogy felnézzenek rájuk, ám mégsem várják el azt.

Hogyan befolyásol a bahá’í hit a mindennapi életben? Igyekszem a tanításoknak megfelelően élni. A bahá’í szent iratokat olvasva és tanulmányozva, valamint imádkozás után egyfajta megtisztulást érzek, és az élet élhetőbbé válik számomra.

A bahá’í-ok és a bahá’í közösség jellemzői: A lélek fejlődik a kihívások terhe alatt, mint a test az edzések folyamán. A bahá’í közösséget is jellemzi az egymásért érzett lelki felelősség vállalása, egymásra figyelés és közös erőfeszítés az emberiség fejlődőséért.

Kedvenc bahá’í idézetem: “Te az arany után áhítozol, én pedig azt mondom, hogy szabadulj a hatalma alól. Te azt hiszed az arany boldoggá tesz. Én pedig boldogságodat lelked ártatlanságában látom. Életemre! Így tudom én, és amúgy képzeled te. Hogyan egyeztethető hát össze az én utam a tiéddel?” Bahá’u’lláh: Rejtett Szavak

Kapcsolódó oldalak:
Következő
Interjú Csaba feleségével
Vissza az interjúk oldalra
Interjúk amerikai, ausztrál és német bahá’í-okkal