Switzer NasimNév: Switzer Nasim

Lakhely: Gödöllő

Életkor: 17

Munka/tanulás: gimnázium

Hobby: sport, olvasás, barátokkal lenni, utazni

Miért vagyok bahá’í? Bahá’i vagyok, mert hiszek abban hogy Bahá’u’lláh ennek a korszaknak a megígértje. A bahá’í hit lassan, de biztosan megváltoztatja az emberek egymással és Istennel való kapcsolatát, a világ problémáinak a megoldása mind megtalálható Bahá’u’lláh tanításaiban. Ezek a tanítások az éretté váló emberiséghez szólnak és erre az időre vonatkoznak.

Hogyan lettem bahá’í? Miután bahá’í környezetben nőttem fel, tehát a szüleim bahá’í-ok, könnyebb dolgom volt mint bárki másnak, hiszen nekem nem kellett rátalálni Bahá’u’lláh-ra. A szüleim a bahá’i tanítások alapján neveltek fel és így 15 éves koromra (amikor a bahá’í-ok hivatalosan kijelenthetik magukat) már teljesen összeállt bennem a kép, megkérdőjelezhetetlen volt számomra, hogy Bahá’u’lláh valóban Isten küldötte volt, tehát a 15. születésnapomon jelentettem ki magam bahá’í-nak, de már sokkal régebb óta annak érzem magam.

Mit adott nekem a bahá’í hit? Sok sok erőt, egy boldog életet, rengeteg jó embert, jó barátot, célt az életemben, egy magasabb értelmet, lehetőséget arra hogy közelebb kerüljek Istenhez.

Nasim bahá'í nyári iskolán

Nasim bahá'í nyári iskolán

3 jó érv arra, hogy valaki bahá’í legyen:

  • Részese lehet egy új, jobb világ megteremtésében,
  • Lelkileg fejlődhet, kiegyensúlyozottabbá válik, jobb mélyebb kapcsolatokra tehet szert
  • Bepillantást nyer egy igazán működő rendszerbe, amely papság nélkül a kifejezés szabadságát bátorítja, harmonikus módon.

Egy maradandó bahá’í élményem/emlékem: A legmaradandóbb élményem a bahá’í és nem-bahá’í élményeim közül egyértelműen a zarándoklat volt. Az a lelki béke, a hangulat ami ott volt, egyszerűen leírhatatlan. Nagyon szeretnék még egyszer elmenni.

Nasim bahá'í ifjúsági találkozón

Nasim bahá'í ifjúsági találkozón

Egy jó bahá’í könyv:

  • Abdu’l Bahá: Megválaszolt kérdések
  • René Derkse :What is the Bahá’í Faith? An introduction for young people – sajnos még nincs lefordítva

Kedvenc könyvem (nem-bahá’í):

  • Sally Grindley: Kilocssant víz
  • Mary Higgins Clark :Kiáltás az éjszakában
  • Stephenie Meyer: Alkonyat

És még sok más, egyet nem tudnék kiemelni.

Kedvenc filmem:

  • Gettósztorik (freedom writers)
  • Papírsárkányok( The kite runner)

És ismét…még sok más.

Kedvenc zeném: Rnb, hip-hop, pop, pop rock.

Emberek, akikre felnézek: Gandhi, Martin Luther King, Petőfi Sándor, mert ők olyan emberek voltak akik készen álltak meghalni azért, amiben hittek. Továbbá az Iránban élő bahá’í-ok, akik jelenleg is az életüket teszik kockára azzal, hogy kitartanak hitük mellett. Olyan kisebbségben élő emberek, akik nem adják fel méltóságukat, annak ellenére, hogy a tudatlan emberek etnikai centrikus életszemléletük miatt nem szakítanak időt arra, hogy tényleg megértsék őket.

Hogyan befolyásol a bahá’í hit a mindennapi életben? Lelkiséget visz az életembe, segít túljutni a nehézségeken, és megpróbálok odafigyelni arra, ahogy másokkal viselkedem.

A bahá’í-ok és a bahá’í közösség jellemzői: Életvidám, szolgálatra kész, a gondokat mindig korrekt módon megoldani igyekvő, megbízható emberek.

Kedvenc bahá’í idézetem: “Ó, szellem fia!
A fény örömhírével üdvözöllek: örvendj! A szentség udvarába hívlak: ott lakozzál, hogy békességben élhess mindörökké.”

Bahá’u’lláh: Rejtett Szavak, arab rész 33. vers

(Az interjú 2009 áprilisában készült.)

Kapcsolódó oldalak:
Következő
Vissza az interjúk oldalra