Az “Időt kérünk!” rádióműsor

Az elmúlt év során a program szervezői felkészítő, műsorvezető-képző tanfolyamokat rendeztek Közép- és Dél-Kelet-Európa mintegy tíz országában, köztük hazánkban is. A Vasszécsenyben megszervezett egyhetes tanfolyamon tizenegy újságíró és tanár kapott képesítő oklevelet amely feljogosítja őket a Happy Hippo Show programjainak előkészítésére, a szövegkönyvek írására és a műsor levezetésére.

Magyarországon eddig egy békéscsabai iskolai klub keretében, az egri Városi Rádióban és a debreceni Városi Televízióban történtek meg előkészületek a Show beindítására. A kezdeményezésekből sajnos nem születtek folyamatos programok. Szombathelyen először 1999. november 19-én került sor a program nyilvános megrendezésére a Vas Megyei Művelődési és Ifjúsági Központban működő Sokszínű Világ Kör programja keretében.

Az Időt kérünk! rádióműsor felvétele a Magyar Rádió szombathelyi stúdiójábanNémi szünet után, 2001-ben a Magyar Rádió Szombathelyi Stúdiója vállalta fel a beszélgető-konfliktusfeloldó program rendszeres műsorra tűzését. A 4-5 meghívott vendég által folytatott stúdióbeszélgetéseket és az utcán, az adott témával kapcsolatosan készített interjúkat előre rögzítik, csak a legszükségesebb esetben szerkesztik, és zenével látják el. A műsor, amely a rádióban az “Időt kérünk” címet kapta, havi rendszerességgel jelentkezik. Négy adás kedd délutánonként került sugárzásra , ám a szerkesztőség vezetésében és a mősorszerkezetben történt változás után az “Időt kérünk” átkerült minden hónap második vasárnap délelőttjére, ami nagy növekedést eredményezett a hallgatóság létszámában. Számos, és kivétel nélkül pozitív telefonhívásokat kapott a rádió szerkesztősége a műsorral kapcsolatban. A jövőben a rádió és a program szombathelyi kezdeményezői azt tervezik, hogy a műsort élő adássá alakítva a hallgatók telefonon aktívan is bekapcsolódhatnak a beszélgetésekbe.

További információ: W Farkas László w [pont] farkas [kukac] chello [pont] hu

Kapcsolódó oldalak:
A Happy Hippo Show
Az “Időt kérünk!” rádióműsor eddigi témái
A Royaumont folyamatról