A bahá’í-ok által szervezett foglalkozások segítik a kamaszokat, hogy lelki tulajdonságokat, erényeket és összefüggésekben való gondolkodást nyerjenek.

A kamasz program örömteli pillanata (c) Magyarországi Bahá'í Közösség www.bahai.hu

A kamasz program örömteli pillanata (c) Magyarországi Bahá'í Közösség www.bahai.hu

A serdülőkor pozitív jellemzői a lelkesedés, tanulási vágy, igazságérzet és áldozatkész önzetlenség. Ezekre építve a foglalkozások fejlesztik kamaszok céltudatosságát, belső átalakulását és a társadalom fejlődéséhez való hozzájárulását.

A bahá’í közösség kidolgozott a serdülők számára egy programot, mely tekintetbe veszi, hogy a serdülőknek rengeteg mondanivalójuk van, de nem tudják, hogyan fejezzék ki magukat. Ezért a tananyag elsősorban a kifejezés fejlesztésére összpontosít, másodsorban segít nekik felismerni az erkölcsi alapokat, amikre a mindennapi döntések épülnek, valamint meglátni a beszéd és a tett morális vonatkozásait.

A résztvevő kamaszok sokféle tevékenységben vehetnek részt: művészeti önkifejezés, beszélgetések, szerepjáték, együttműködési játékok, bölcsességek tanulmányozása, történet elmondása és közösséget szolgáló társadalmi munka.

Tantervek készültek a következő témákkal: „A megerősítés szellői”, „Az egyenes ösvényt járva” és „A szó erejéből merítve”.

A bahá’í kamasz programok nyitva állnak mindenki számára.

Ízelítő a serdülő csoportok művészeti tevékenységeiből

A szentendrei serdülő program dalai

A serdülő program dalainak letöltése vagy meghallgatása
A szentendrei serdülő program dalairól (megzenésített imák és pozitív gondolatok) bővebben »

Egy budapesti serdülő foglalkozás alkotása

A KAFA serdülő csoport minden évben készít egy videót, mely feldolgozza az év közben tanultakat. A videó témáját és kivitelezését a serdülők végzik. Íme egy a videók közül, a Teljes átalakulás:

Kapcsolódó oldalak:
Hol vannak a közelemben bahá’í kamasz programok?
A gyermeknevelés bahá’í megközelítése – a gyermek foglalkozások
Bahá’í gyermek és ifjúsági irodalom
Vissza